Tuesday, September 29, 2009

Gün 102: the "Hala"

Sabahımız iyi bir niyetle başladı. Anne evde kalıp, çalışıp, Nehir de bir yandan oynasın, "normal"leşelim istedi. Evdeki hesap çarşıya uymadı, telefon, melefon, SKYPE, MKYPE, odur, budur, bu mudur...öğle yemeği, hafif bir uyku denemesi, "ailecek", o da olmadı.

Kalktık havaalanına gittik. Nehir yolda uyudu. Gittiğimizde hala inmiş, ama çıkmamıştı, malum, gümrük, bavul vb. Hala çıktığında Nehir uyanmıştı.

Keyifle eve geldik. Hala yine dikkatli, hemen duşa girdi, Nehir'i hiç öpmedi. Duştan sonra parka gittik, Parka gidişimiz saat 6yı bulmuştu. Nehir "Halanın elinden tutacağım" diye beni bir kenara "koyduk"tan sonra, biraz oynayıp, halaya nasıl koştuğunu, kaydırakları, salıncakları gösterdi ve yemeğe gittik.

Flash flash flash: Açıklıyorum, hani bana yapışık olan Nehir acaba nasıl çözülecek endişem var ya, "yersiz" imiş. Arkasına bakmadan gideceğe benzer küçük hanım. Meğer o da bıkmış 11 aydır bir bana bir babaya bakmaktan.

Peki yemeğe nereye gittik, 10 puanlık sorusunun yanıtını kim verecek?

Baba.

Hande de tahminim verir.

La Turquie: Dix Points

Le Royaume-Uni: Dix Points.

"Le Factory du Cheesecake"

Ah benim o güzel, Fransızcalı ortaokul yıllarım, onları kimler aldı, dicem ama lisede Fransızca yerine seçmeli tercihimiz olan "resim" dersini seçen, ve pek çok isteyen, üstelik elinden br fırça darbesi çıkmayan o kız ben idim. Şok şok şok. Fransızca veya Resim tercihi olan bir lisedenim. Kimse gelip kurtarmadı bizi. "Kızlar Fransızca"ya diye bir kampanya da yapılmadı.

İşte the "Hala" etkisi. Neşemiz yerinde. Aydo'ya çok teşekkür ediyoruz, ve Mina ile Sarp'ın babaannesine!

Hala ve yeğeni uyudular.

Anne sabahki çalışmasına kaldığı (!) yerden devam edecek.

OkurlaraNot: İltifatlara teşekkür ederim. Kocam okumuştur umarım! Ama söylemezsem haksızlık ederim, gerçek şu ki, kronik hastalıklarla mücadele eden tüm ebeveynler güçleniyor sanırım, "can havliyle". Hani bir reklam filmi vardı, "Yıldırım düşse tutar mısın?" diye...Tutarım, tutarız. Yine de Nehir'i izlemeniz beni çok duygulandırıyor, Nehir'im için çok mutlu oluyorum. Teşekkürler.

3 comments:

  1. Iste anne-kiz gunleriniz sona erdi. Bence bayagi iyi kotardiniz, ikinizin de elinize saglik.

    Zeynep sen daha yeni anliyorsun galiba, bir suru farkli seyi dusunmekten olsa gerek, kızının sirtina cantasini taktigi anda arkasina bile bakmadan seni birakip gidebilecegini...Daha hastane gunlerinden belliydi bu durum...hatta, fotograflarla bile belgelenmisti. Nehircim yeterki kafasina koymaya gorsun. O Allah bilir Halasina neler anlatacagini bile planlamistir, yada onunla neler oynayacagini...

    Kime cekmis acaba diyecegim ama galiba biliyorum. Kiz "Hala"ya ceker derler...Eh bu da Hala'nin onca yolu neden cektigine dair bir aciklama olsun:) Hala Zeynep hos gitmis. Iyi eglenceler hepinize. Nehir'e guzel bir degisiklik olacak.

    Epeydir yazmadim. Nehircigim saglikli ve ccoookkk mutlu! Darisi tum ihtiyacı olanlarin basina.

    ReplyDelete
  2. Merhaba Zeynep'cim,
    Cocuklarla 11 gunluk ayrilik son buldu, yeniden dogdum desem yeridir ... birakip gitmek cok zor da olsa gercekten her ebeveyn arada bir mola almali. Zeynep'cim insallah turp gibi Nehir'i buraya getirip "dikkat" donemi sona erdiginde birkac gun siz de kacarsiniz Mahmut ile; ben annene yardimci olurum seve seve. Muson yagmurlari - beni uyaran The Hala'nin kulaklarini cinlattim hep :) - tepemize epeyce indi ama yine de genelde guzeldi seyahatimiz. Ayda'cim en dogrusunu siz yapiyorsunuz, bizim kiyilarin eline su dokemez bence gezdigimiz diyarlar ...

    Zeynep The Hala hosgitmis, insallah sorunsuz bir hafta ve cok keyifli, 70 F'lerde park sefalari diliyorum ...

    Zeynep'cim dun gece doner donmez birikmis yazilari okudum, anne-kiz haftasini gercekten super halletmissiniz, cok sevindim ... Baba da hosgelmis Istanbul'a, yakinda bulusacaginiz dusuncesi ile keyif icinde calismaya baslamistir sanirim.

    Dun senin anlattiklarini okurken yazmak istedigim bir suru birseyler aklima geldi ama neyseki unuttum yoksa upuzun bir comment olacakti. Zaten su anda onemli bir tek sey var, Nehir saglikli, mutlu ve insallah en kisa zamanda tum sevdikleriyle birarada olacak.

    Coooook opuyorum,

    ReplyDelete
  3. ben sürekli okuyorum da.
    Bi Allah yardımcınız olsun diyeyim dedim :)
    sevgiler

    ReplyDelete