Saturday, June 13, 2009

Fort Worth Öncesi




Bu sabah yine rahat başladık güne, Leyla sayesinde. Nehir yine gece uyandı, beni çağırdı ama ağlamadı, ve bir süre sonra uyudu. Leyla o saatte, geldi, "Anne Nehir seni çağırıyor" diye, "Hadi sen yat, o uyur birazdan" dedim. Leyla sabah bu konuşmamızı hatırlamıyordu.

Ve sabah, Leyla'ya göre bu kez beş kitaptan sonra uyanmışız biz.

Leyla sayesinde dinleniyoruz. Teşekkür ederim sevgili kızım.

Kahvaltıdan sonra, Leyla ile sonunda havuza girdik, Nehir babasıyla parka gitti. Ben de Leyla sayesinde ilk kez havuza girmiş oldum. Sanıyorum pek yakında "hamam" suyu gibi olacak. Ama Leyla çok eğlendi, sonra da Wii oynamak üzere eve geldik, duş faslı bitti, ben yemek hazırladım. Nehir ve Mahmut döndüler.

Öğle yemeğinden sonra, bu kez Nehir, Leyla ve Mahmut tüm videoları izediler, sonunsa doğru Nehir'in oldukça uykusu gelmişti, tabi direndi ama sonunda birlikte uyumuşuz.

Ben ama daha yeni uyumuştuk derken, yaklaşık iki saat uyumuş olduk.

Akşamüzeri, Mete arayınca, hesapta ve planda yokken, Nehir'in çimde oynadığı yere gittik, yemek, oyun, dönüşte arabada kızların ikisi de uyudu. Kızlarımın ikisi.

Leyla o kadar tatlı ablalık yapıyor ki, bazen hala bizden yardım istiyor kendi yapabilecekken, ama bugün düşündüm, doğru düzgün birarada olamadılar, bu yaz ilk, gitgide daha çok "otorite" sahibi olacaktır. Bugün Mete Nehir'e "Bu renk ne" diye sormuş, Nehir de "pembe" demiş, sarıya! Leyla ise "Aslında biliyor ama şaka yaptı" demiş. Canımın içi. Bakıyorum, her şeyini de veriyor, hatta biz vermesin istiyoruz.

Şaka bir yana bu dörtlü hal, ve ilk kez dördümüz yalnız kaldık, kısa tatiller dışında, bizi "normal"e çok yaklaştırdı. Leyla'nı oluşu hepimizi daha normalleştirdi. Nehir de çok daha az ilgi istiyor. Leyla oynarken, bakıyorum, o da kendi kendine oynuyor.

Ne diyoruz M A Ş A L L A H.

Yarın öğleden sonra Fort Worth'e yola çıkacağız. Dört saatlik bir yolculuk. Nerede kalacağımız belli değil, sabah Ronald McDonald House'ı arayacağız, yer varsa oraya, yoksa bir otele gideceğiz. İnternet işini de bilmiyorum. Sabah bu kez çiftler değişip, Leyla-baba ile havuza, ben Nehir'le parka gideceğiz. Öğleden sonra'yı arabada geçirecekleri için sabah açık havada hareket etsinler istiyoruz. Sonra da Nehir'in banyosu, dressing change'i var. Öğle yemeğinden sonra çıkmayı umuyoruz. Bakalım saat kaçı bulacağız. Post edemezsem merak etmeyiniz. Pazartesi sabahı saat 7.15'te bone marrow (ilik) aspiration var. Daha doğrusu, 7.15'te testler yapıp, 10.00 gibi yapacaklarmış. Bakalım Cook's nasıl bir yer.

Foto:Makinamı deniyorum, bir türlü güzel bir poz yakalayamadım. Ama seçimim iyi bence, daha büyüğü ayağıma çok dolanacakmış. Fotolar akşamdan. Nehir ve Leyla, çiçekleri koparmayalım ama durumu. Leyla'm, çünkü Nehir almış başını gidiyor. Nehir, Erin ve bugün tanıştığı Seren'le oynarken (paralel), ikisi de ondan küçük. Leyla ile Mahmut ne konuşuyor bilmiyorum. Herkes kendi halinde. Ben oturmuş kahve içiyorum, annelerle sohbet ediyorum.

2 comments:

  1. Hello hello!

    Anlasilan herkese bir yaz haftasonu rehaveti cokmus:) SBS'ciler ne durumda? Biz dun gece bir dugundeydik orda bir aile vardi. Kizlari anneye 'sms' atiyor sonuclari kontrol etmis 11 yalnis varmis... Normalde 6 falan yaparmis denemelerde. 'Sakin babama soyleme, bana verdigi i-phone'u da alir simdi...' diye agliyormus... Yazik ya bu cocuklara. Nedir bu yaris anlamadim. Bir yandan da ogrensinler hayati, anyayi konyayi, rekabeti.. Hep boyle olacak mi demeli? diye dusunuyorum ama yok bana gore degil. Rekabeti yaraticilikta yasalar da soyle tum okullar iyi egitim veriyor olsa, boyle de sinava gerek kalmasa di mi ama...Bakalim bizimkiler daha kucuk ne olacak onlarin zamaninda..

    Size iyi yolculuklar... Umarim her sey yolunda gider. Leyla'nin her seyi bende ama sene sonu gosteri CD'si yoktu. Bakalim Pazartesi okulda kimseyi bulabilecek miyim? Yoksa Ayda'ninki zaten sizi epey eglemistir diye dusunuyorum. Tatil kitaplari icin listeler var. Ben Turkce olanlarindan Leyla'ya da almaya calisacagim ama Demir'in listesinden dun sadece 1 kitap buldum koskoca Akmerkez Remzi'de. Cuma'dan beri aliyorlar diyor. 1 gunde mi bitirdiler yani bu kokos anneler??..Leyla'nin listesinin farkli kitaplardan olustugunu fark ettim bugun. Ona ayrica bakmak lazim. Neyse daha 22 Haziran'a vakit var. Hala ayni tarihte gonderiyorum degil mi Leyla'nin paketini?

    Opuyorum.

    Gulnur

    ReplyDelete
  2. Havadisler ve resimler harika. Bizim kongre bugun basladi. Bende su 5 gun cok yogun olacagim. Ama sonrasinda da kuslar kadar ozgur.

    Herkesi cok cok opuyorum. Biliyordum Leyla'nin Nehirle sabahlari ilgilenecegini. Cok sevgiler.

    Nurgun

    ReplyDelete