Friday, May 15, 2009

Ch14.18 Yaşam Şansını Arttırıyor

Aslında en bilimsel kaynak da aşağıdaki link (Mark Dungan'da gördüm tabi, başka neresi olabilir ki)...Üçüncü yazar Dr. Özkaynak. Tuhaf bir durum. Yani birinci elden doğru bilgiyi aldık, Türk bir doktor sayesinde. Umutsuzluk içinde yollara düşmüştük...güzel bir duygu içinde Türk bir doktorun olduğu yeni, ve umut veren tedaviyi Amerika'da bulmak. İronik.

Amerika gerçeği: Altyapıyı sağla, beyinleri çek ve geri gönderme. Bakın USA News'daki haberde Sloan'daki Dr. Cheung'ün de fikirlerine yer verilmiş. 3F8 (diğer antikor)'un babası. Alice Yu ve Cheung de Koreli. Kadın olarak Yu'nun 1-0 öne geçmesi beni bir kadın olarak da ayrıca çok memnun etti doğrusu. Dr. Cheung ise 3F8 ile ilgili hala neden "yayın" yapamadığını, ya da randomize çalışma yapamadığını, yetersiz hasta sayısı nedeniyle yapamadığını söylemiş, ima etmiş. Aslında bana Yu'nun çalışmasınden kendi antikor çalışmalarına pay çıkarmak istiyor gibi geldi. Sloan popüler yayınlarda bu işte 1 numaraydı. Şimdi ciddi bir rakip çıkacak karşılarına. Seviniyorum bir yandan, out-patient bir tedavi için 350bin dolar, hiç pazarlıksız, isteyiverdilerdi. Sadece görmek için bile ciddi paraları, peşin alıveriyorlar.

Neyse tabi bu, doktorların deği,l hastane yönetiminin doktorlar üzerinden para kazanma istekleri...

Akşam olmadan linki koymak istedim. Dr. Özkaynak'ın benden tebrik almaya ihtiyacı yok ama Hacettepe Üniversitesi mezunu bu doktoru başka Türk doktorların takip etmesini diliyorum, sonra da TR'de şu Tıp işine bir el atmaları umuduyla.

http://www.abstract.asco.org/AbstView_65_35748.html

3 comments:

  1. Tum tum tum tum hastalara umut ve tedavinin ulasilir olmasini tum kalbimle diliyorum.....

    ReplyDelete
  2. Zeynep'cim, heyecanlanmakta cok hakliymissin. EFS(event free survival) %46'dan %66'ya cikiyor, OS(overall survival) da %75'den %86'ya.... Benim sadece matematige (o da biraz) calisan kafam EFS ve OS arasindaki farki anlamadi ama olsun %75'den %86'ya cikan bir yuzde, ben anlamasam da, iyidir. Aksini kimse soyleyemez, zira rakkamlar konusuyor.

    Simdi sen icini ferah tut, simdiye kadar hersey nasil yolunda, tam istenildigi gibi gittiyse bundan sonrasi da oyle olacak..... Insallah Seattle, olmazsa NY veya Fort Worth size uygun bir paket sunacak. Nehir tedaviyi alacak ve gozlerinin ici gulerek, anne ve babasinin elinden tutarak evine donecek. Ya da Leyla'nin pesinden kosarak desem daha gercekci olur muydum?? :)

    Rahatlayin, kendinize izin verin, biraz 'charge' olun. Piller dolsun n'olur. Enerji lazim, hem de cok lazim. Simdi stoklama zamani.

    Hepinizi opuyorum...

    ReplyDelete
  3. Handecim event free survival (genel olarak kanser calismalarinda kullanilan bir terim isletme veya ekonomi egitimi sirasinda ogretmediklerinden eminim)demek hastaligin tekrar ortaya cikmasi veya ilerlemesi ya da kemoterapinin cok ciddi bir yan etkisinin cikmasi gibi faktorleri icerir. Bu calisma icin farkli bir kriter koyduklarini zannetmiyorum .
    bence calisma sonuclari cok yuz guldurucu. hatta Zeynepcim bu son calisma ozetini okuduktan sonra daha da keyiflendim cunku bu calismada bastaki tum tedavilere kismi cevap alinan cocuklari da eklemisler. Nehir -insallah mayis sonu kontrollerinde de oyle devam edecek-tam cevap diye kabul edildi. Yani Nehircigin ozelinde bence daha da umut verici. ustelikte aslinda O Almanya calismasinin da bu sene yayinlanan ozetinde uzun donemde antibody ile fark cikmasi da bence bu antibodye guveni arttiriyor. yan etkileri bizi korkutmustu ama o yan etki gorulme sikligi dusundugumuzden daha az. insallah transplanti atlattigi gibi bu fasli da badiresiz atlatacaksiniz. Biliyorum hersey yoluna girmisken tekrar hastane ilac, igne, agri hepsi cok zor geliyor ama insallah- insallah bu son olacak ve nehircik bugunleri annesiyle babasiyla non-stop beraber oldugu zaman, parklarda yaptigi piknikler ve ingilizce sarkilarla hatirlayacak.
    Sevgiler
    Ozlem

    ReplyDelete