Monday, January 26, 2009

Tatlı Yorgunluk

Beklendiği gibi, gece yarısı kalabalıklaştık yatakta. Ben yorgandan vazgeçtim, bir battaniye buldum. Şöyle biraz ayakucuna doğru da yer. Dizildik.

Sabaha karşı dört buçukta Nehir uyandı, derken Leyla...sonrasında kalkmadık ama yatakta Leyla'nın "saat kaç anne" ve Nehir'in debelenmeleriyle sabahı ettik. Kahvaltı ederken, Leyla'ya "raw honey", "pumpkin seed butter" sürdüğüm bagellardan verdim, çok sevdi, "Bunlar yararlı mı" dedi, "Evet", deyince de "Yaşasın, yeni tatlar" dedi. Sonra da balık yağını içti. Küçük kızım Nehir sana söylüyom, darısı başına biran önce!

Sonrasında evden bir türlü çıkamadık, bari öğle yemeği yiyelim, Nehir de uyur derken, yemek yendi yenmesine de, Nehir kucağımda bir yarım saat uyudu ancak. O küçük arada, biz Leyla'nın günlüğünü okuduk birlikte. Sonrasında yeni parka gittik, Leyla da görsün diye.

Hande'cim, bugün kendimi aştım, salıncakta da sallandım, hatta hızlı ama sonunda midem bulandı! Yine de Leyla'ya hava attım, ondan hızlı sallanarak. Hatta bir ara üçümüz yanyana sallandık. kaydıraktan da kaydım, denge aletinde zıpladım. Neyse kafayı gözü yarmadan günü bitirdik.

Akşam, yemeği zor yedi Leyla, jet lagin de etkisiyle, zar zor bitirdi, yıkandı ve yatakta sızdı. Nehir Hanım zor yattı, ama o da yatar yatmaz uyudu.

Benim tatlı kızlarım.

Yaw Hande, bize Leyla çok büyük geldi. Belki de Nehir'le çok zaman geçirdiğimiz için, bir yandan da büyümüş ama. Şimdi benimde gözlerim kapanıyor. Yarın klinik ziyaretimiz var, bakalım kan değerleri nasıl. Bugün bacağında bir çürük gördüm, canım sıkıldı, düşüyor çok, bu hangisi acaba.

Bilgisayar kucağımda sızmışım, bugün ailecek knock out olduk, resmen.

Zeynep için küçük bir not: Raw. adı üzerinde çiğ, tabi ama küçük parçalara bölüyorsun, mutfak robotuyla hatta! Birbirleriyle karıştırıyor, nut, seed, koyuyorsun...gibi geliştiriyorsun manavdan gelmiş oldukları hallerine kıyasla. Gerçi bir kitapta sandviç vardı bol bol, ben de senin gibi içimden, "Ne yani, biberi ekmeğin arasına koyuyorsun, raw food recipe mi oluyor "dedim. Sandviç fotoğraflarında hala diyorum!

2 comments:

  1. Canim Zeynep'cim hem gunaydin hem gozunuzaydin, buyuk bir keyifle okudum bulusma anlarinizi. Leyla'ya da kocaman bir aferin valla, ablaligi ne kadar guzel benimsemis; ne kadar olgun davraniyor. Senin icin biraz yorucu olacagi kesin bu ziyaret doneminin ama manevi acidan inanilmaz bir destek olacaklar sana ve bittim yorgunluktan dedigin anda Leyla'cik yaninda beliriverecek, kucagina ziplayacak, guc verecek sana kaldigin yerden devam etmek icin ... Annenler yukunuzu biraz azaltacak, birkac park ziyareti sirasinda cocuk olmayi onlara birakip evde yatagin tumune uzanirsan kendini yine iyi hissedeceksin. En kucuk dinlenme firsatlarini degerlendir, fiziksel olarak guclu hissedersen kendini, moralin de daha iyi olur ... kolay degil hem cocuk, hem anne, hem ahci, hem hemsire, hem kendin olmak.

    Kan degerleri iyi cikacak, sevgiyle, mutlulukla besliyorsunuz onu cig karnibahar ve brokolilerin yaninda. Bence de onu cok acik bir is dali yaratiyorsunuz ... Feride ile bize ve ilgilenen bircok kisiye raw food konusunda egitimler organize edebilirsiniz ... Hande ile bir cafe acip hem malzeme satar, hem yemekleri keyifli bir ortamda insanlarin begenisine sunarsiniz ... hem saglik, hem gelir, hem egitim, hem keyif ...

    Canim herkese cok sevgiler, guzel kizlarini bir dolu opuyorum, bir tur da benim icin saril onlara.

    Bilge

    ReplyDelete
  2. Bilgecim sana teşekkür edememiştim, gönderdiklerin için! Ve küçük hediyen için.

    Ben ne yapsak da Whole Foods u getirsek diyorum özetle!

    Yalniz, healthy food cafe, güzel fikir yine de.

    ReplyDelete